sâmbătă, 10 octombrie 2009

life here...

Viata de aici e cumva altfel...
Exista un alt aer...
"We are all under the same sky but not under the same cloud"- absolut adevarat aici.
Oamenii sunt diferiti
...zambesc.
Cand ies pe strada cu cainele (familia are un catelus foarte simpatic pe care il cheama Expresso unica vietuitore din familie pe care o iubesc sincer) lumea imi zambeste mereu,oamenii ma opresc sa ma intrebe ce varsta are, ce rasa e, sau pur si simplu sa-mi spuna ce dragut e...
In cladire la fel, cu toate ca lumea nu ma cunoaste ma saluta politicos.
Oamenii in general sunt mai politicosi si mai amabili decat la noi.
Obisnuiti cu strainii, tot timpul ofera amabil indicatii tuturor sau se opresc sa faca o poza unui turist care le cere.
Exista un aer boem pe aici, pe malul Senei, in zona dedicata vinzatorilor stradali, gasesti orice de la picturi in ulei,la obiecte de epoca, la tot felul de kitsch-uri.
Intalnesti artisti de strada-portretisti, muzicanti, caricaturisti si bineinteles tot soiul de turisti cu trei aparate foto in gat si doua harti in mana.
Mergand pe jos mai multe ore am avut timp sa admir peisajul si lumea de aici. Auzi tot felul de limbi, din toata lumea si o mare diversitate de culturi.
Cum spuneam oamenii sunt altfel...
Nu spun ca ei nu au probleme, sau ca aici nu exista saracie-pentru ca toate acestea exista-dar au o alta atitudine fata de viata.
Cu toate ca viata aici e extrem de scumpa oamenii pot uita de probleme si stiu sa se relaxeze.
Daca ies in parc imi place sa stau si sa uit de stres vazand oameni de toate varstele, relaxati stand pe banca sau intinsi in iarba, cu o carte in mana, o revista, facand rebus, sau ascultand muzica, jucandu-se cu copilul sau plimband cainele, totusi calmi si amabili mereu.
Nimeni nu-l bruiaza pe celalalt ascultand muzica la maxim (da, la ei s-au inventat castile), nimeni nu se impinge si se calca in picioare la autobus, cuvinte ca "va rog", "pardon" si "multumesc" sunt cunoscute de toata lumea.
Pur si simplu sunt civilizati sau cel putin mai civilizati decat lumea cu care sunt eu obisnuita
...si se respecta...
...pe ei insisi dar cel mai important- pe altii.

Un comentariu:

  1. Salutare...chiar ma intrebam ce-i cu tine de nu mai postezi nimic. Romania e frumoasa..pacat ca-i locuita.Sedere placuta pe malul Senei:*

    RăspundețiȘtergere